CRR Senfoni Orkestrası

Geçmiş Etkinlik

Biletler
* Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.
biletix.com

CRR SENFONİ ORKESTRASI “MAHŞERİN BEŞ PİYANİSTİ/TUŞE BEŞLERİ”

Murat Cem Orhan şef
Gökhan Aybulus piyano
Cem Babacan piyano
Kandemir Basmacıoğlu piyano
Başar Can Kıvrak piyano
Özgür Ünaldı piyano
Sandra Albukrek sanatçı – yönetmen

W. A. Mozart (1756-1791) “Figaro’nun Düğünü Operası Uvertürü” (1786)

W. A. Mozart (1756-1791) Mi bemol Majör “10. Piyano Konçertosu” K.365 (1779)
(Ö-C)*Allegro *Andante *Rondo: Allegro

F. Poulenc (1899-1963) Fa Majör “İki Piyano ve Orkestra için Konçerto” (1932) (B-G)
* Allegro ma non troppo *Larghetto *Allegro molto

C. Camilleri (1931-2009) “4. Konçertino: Malta’da Yaz Geceleri” (1960) (C-K)
*Allegro vivace *Andante *Vivo

C. Saint-Saëns (1835-1921) “Hayvanlar Karnavalı” (1886) (K-Ö)
* 1.Giriş ve Aslanın Geçişi *2.Tavuklar ve Horozlar *3.Yaban Eşekleri *4. Kaplumbağalar *5.Fil *6.Kangurular *7.Akvaryum *8.Uzun Kulaklı Karakterler *9.Guguk Kuşu *10.Kuş Kafesi *11.Piyanistler *12.Fosiller *13.Kuğu *14.Final

Avusturyalı Besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın, Lorenzo da Ponte’nin librettosuyla dört perde olarak yazdığı “Figaro’nun Düğünü” adlı opera buffası, 18. Yüzyıl İspanyası’nda Kont Almaviva’nın şatosunda geçen olay örgüsüyle bilinir ve uşak Figaro, nişanlısı Susanna’yı konttan, diğer erkeklerden korumak için uğraşır. Operanın tema yapısının uzağında kurgulanan ve bu nedenle özgün olan, serim ve tekrarlarla sunulan uvertür, üç temadan oluşur, neşe ve mizah doludur.

“İki Piyano için Konçerto No. 10” eserini Mozart’ın; kız kardeşi ile çalmak için yazdığı düşünülür. İki solistin eşit derecedeki zorlukla yazılan girift partileriyle tasarlanan diyaloglar sayesinde, neşeli ve mutlu bir havanın oluşumuna katkı sağlar.

Fransız Besteci Francis Poulenc’in geleneksel üç bölümden oluşacak şekilde tasarladığı re minör tondaki konçertosunun “Allegro ma non troppo” tempolu ilk bölümünde, canlı ve parlak halde işitilen müzikle, Paris’e özgü ezgiler, şarkılar duyulur. “Larghetto” tempolu ikinci bölüm, lirik intermezzodur. “Allegro molto” tempolu son bölüm, hızlı tempoda ve solist partilerinde virtüözitenin öne çıktığı, toccata stilinde tasarlanmış haldedir.

Maltalı Besteci Charles Camilleri; 18 yaşında Avustralya’ya, oradan Londra’ya gitti ve piyasa müzisyeni olarak çalışarak geçimini sağladı. New York, Kanada’da yaşadıktan sonra Londra’ya döndü, 46 yaşında Toronto Kraliyet Müzik Konservatuarı’nda kompozisyon öğretmeni oldu. Bir süre Buffalo Devlet Üniversitesi’nde de ders verdi. Ülkesinin halk motifleri yanında İspanyol, Arap ve İtalyan müziğini modernist-neoromantik bir üslupla kullandı. 29 yaşında olduğu 1960 yılında yazdığı “Malta’da Yaz Geceleri” başlıklı dört numaralı konçertinosunu 1998’de elden geçirdi. Ülkemizde pek tanınmasa da tercih ettiği melodik ve ritmik yapıyla kulağa hayli tanıdık gelen eserlere sahip olan bestecinin bu yapıtı; daha önce yazdığı bir piyano parçasından yararlandığı yavaş bölümle onu çevreleyen iki canlı dış bölümden oluşur.

Fransız Besteci Camille Saint-Saëns “Hayvanlar Karnavalı” başlıklı süiti, Ecole Niedermeyer öğrencileri için düşündü. Hiciv içeren üslubunda Offenbach, Berlioz, Rossini gibi bestecilerin yapıtlarından temaların işitildiği süit, her biri bir hayvandan ilham alan ve esprili anlatımlarla ustalıkla çalınan, bir dakika ile yedi dakika arasında değişen sürelerdeki 14 bölümde kurgulanmıştır. Esere; Görsel Sanatçı, Yazar ve yönetmen Sandra Albukrek’in geçen yıl Verbier Festivali Gala Konseri’nde ilk gösterimi yapılan, yapıta özel hazırlanmış illüstrasyon ve video animasyonu eşlik edecek. Bu özel gösterimde perdeye, (İsviçre’nin Verbier bölgesine özgü hayvanların da eklendiği) göz kamaştırıcı bir hayvanlar geçidi yansıyacak.

Başarılı kariyerlerini sürdüren ve Moskova Çaykovski Konservaturı’ndaki öğrenimlerinden günümüze bir arada çalışmalar yapan beş Türk piyanist; Gökhan Aybulus, Cem Babacan, Kandemir Basmacıoğlu, Başar Can Kıvrak ve Özgür Ünaldı, ikili konçertoları piyanolarda dönüşümlü olarak seslendirecek.

Yazan: Ersin Antep


Etkinlik Kuralları– İndirimli biletler; öğrenci, öğretmen, basın kartı sahipleri, 60 yaş üstü, engelli vatandaşlar, gaziler, şehit dul ve yetimleri için geçerlidir.
– 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı çocuk etkinlikleri hariç salona alınmaz.
– Salonun içerisine her türlü yiyecek ve içecek sokulması yasaktır.
– Konser başladıktan sonra salona giriş yapan seyirciler balkon kısmına yönlendirilecektir.

CRR Senfoni Orkestrası konseri, CRR Senfoni Orkestrası 20 Nisan 2024 konseri, CRR Senfoni Orkestrası 20 Nisan konseri, CRR Senfoni Orkestrası CRR Konser Salonu konseri, CRR Senfoni Orkestrası İstanbul konseri, CRR Senfoni Orkestrası 20 Nisan İstanbul konseri, CRR Senfoni Orkestrası İstanbul 20 Nisan konseri harbiye

Yorum başarıyla eklendi.